PAVILLION

The Pavillion has been designed as a modern day folly, is constructed of timber and glass and is located in the grounds of an existing detached villa in the Algarve.

The concept was to create a small private retreat close to the existing house with views across open countryside towards the sea beyond. The new structure is sited in a wonderfully mature setting but also in a part of the garden that was rarely used. Subtle changes are projected onto the timber slatted façade throughout the day created by the movement of the sun and the shadows from the foliage of the surrounding trees. A dramatic change occurs in its appearance when lit at night. The main secret of the building, the glorious south facing vista, can only be viewed from inside the contemporary installation.

Equipa Quatro build every single piece to fit the architectural design. The external timber was left untreated to allow it to age with time and blend in with the garden, as the interior wood has been treated to have the same appearance through out time.

 

55_alt
Pavillion – Marlene Uldschmidt Architects – FG+SG©

 

29_alt
Pavillion – Marlene Uldschmidt Architects – FG+SG©

 

76_alt
Pavillion – Marlene Uldschmidt Architects – FG+SG©

 

59_alt
Pavillion – Marlene Uldschmidt Architects – FG+SG©

 

34_alt
Pavillion – Marlene Uldschmidt Architects – FG+SG©

 

33_alt
Pavillion – Marlene Uldschmidt Architects – FG+SG©

 

61_alt
Pavillion – Marlene Uldschmidt Architects – FG+SG©

 

57_alt
Pavillion – Marlene Uldschmidt Architects – FG+SG©